Psihoterapie scurtă strategică

Abordare eficientă, de scurtă durată

Psihoterapia scurtă strategică este un model psihoterapeutic, foarte eficient pentru anumite simptomatologii cum ar fi atacurile de panică sau ritualurile obsesiv-compulsive, derivat din școala de psihoterapii scurte de la Pallo Alto din California, dezvoltat de către profesorul Giorgio Nardone, împreună cu Paul Watzlawick.

 

Metoda strategică este un instrument original de intervenție, cu rezultate rapide și vizibile, aplicate cu succes în rezolvarea simptomatologiei și comportamentelor disfuncționale cu care clientul vine în terapie.

 

Eficiența procedurilor aplicate, derivă din blocarea și înlocuirea soluțiilor falimentare, cu care clientul încearcă în mod automat să rezolve problema, fără să realizeze că, de fapt chiar acele soluții, deși produc un efect de ușurare pe moment, în același timp, ele întrețin, hrănesc și agravează acea situație.
 
Psihoterapeutul strategic se focusează pe ruperea acestui cerc vicios și pe a ajuta clientul să implementeze soluții și comportamente funcționale pe termen lung.
 
Astfel, terapeutul își propune ca, într-un mod eficient și într-un termen relativ scurt, prin dialog și prescripții aplicate strategic, să producă rezultate începând cu primele ședințe.